7 Αύγουστος 2019, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2019, 12:00

Η μεγαλειώδης εκδήλωση του Ηρωδείου «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» θα προβληθεί στην ΕΡΤ2

  • Η μεγαλειώδης εκδήλωση του Ηρωδείου «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη» θα προβληθεί στην ΕΡΤ2
    (Φωτ.: Αριστείδης Καρά)

Τη μεγάλη εκδήλωση «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη», που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 την Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 20:00. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Πόπη Τσαπανίδου, αφηγητής ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ενώ την παράσταση παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη μεγαλειώδη εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, η Μελίνα Ασλανίδου, οι Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης, η Έλενα Κελεσίδου, η Ελένη Ουζουνίδου, ο Χάικ Γιαζιτζιάν, η Σαρίνα Κρος, η Πέλα Νικολαΐδη και ο Χρήστος Καλιοντζίδης. Καθοριστική ήταν η παρουσία της χορωδίας και της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων, ενώ το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τρόπο που παρουσίασε χορούς του Πόντου.

Το παρών στην εκδήλωση είχε δώσει, μεταξύ άλλων, ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας καθώς και εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων.