6 Αύγουστος 2019, 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2019, 18:24

Τι ζητάει η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα

  • Τι ζητάει η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Έκκληση στην κοινωνία να δείξει με ειρηνικό τρόπο ότι η δικαστική απόφαση για τη δολοφονία του παιδιού της αναστάτωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα απηύθυνε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν.

Σε έγγραφη δήλωσή της που διένειμε μέσω του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Νίκου Κωνσταντόπουλου, η Τζίνα Τσαλικιάν διευκρινίζει πως αισθάνεται την ανάγκη να διατυπώσει κάποιες σκέψεις με αφορμή την «αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία, τον νομικό και δικαστικό κόσμο η απαράδεκτη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση Σαραλιώτη».

«Εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου» τονίζει η Τζίνα Τσαλικιάν υπογραμμίζοντας ότι το παιδί της δεν δολοφονήθηκε μία, αλλά πολλές φορές.

«Έχω υποφέρει πολλά και έχω υποστεί όλες αυτές τις δολοφονίες του παιδιού μου, και αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη από τους δολοφόνους και τους συκοφάντες υποστηρικτές τους, αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτήν τη δίκη», σημειώνει.

Και καταλήγει: «Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι.

»Το άδικο όμως δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιον ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.