6 Αύγουστος 2019, 00:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2019, 23:38

Ονομαστική ψηφοφορία για το επιτελικό κράτος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

  • Ονομαστική ψηφοφορία για το επιτελικό κράτος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
    Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για σειρά διατάξεων του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος και για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το αίτημα, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποβάλλεται στα άρθρα για τον υπηρεσιακό γραμματέα, τα άρθρα για τους γενικούς και τους ειδικούς γραμματείς, για τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη και τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο ΑΣΕΠ.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Χθες, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και υπογράμμισε ότι, κατά τρόπο απαράδεκτο, επιλέγει η κυβέρνηση να εισάγει μεταβατική διάταξη για τον ορισμό του επικεφαλής.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να μην υπάρχουν σκιές πίσω από αυτή την Αρχή Διαφάνειας, ας κάνει εξ αρχής τον διορισμό και να έχει επικεφαλής με αυξημένη πλειοψηφία από το κοινοβούλιο», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως πάντως υπενθύμισε ο υπουργός Επικρατείας, ο επικεφαλής δεν θα είναι με διορισμό από τον πρωθυπουργό αλλά την απόφαση θα λάβει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου.