19 Μάρτιος 2014, 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:27

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δείτε πώς λειτουργεί

  • Αυξήσεις σε εισιτήρια συγκοινωνιών και τιμολόγια ΔΕΗ

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, πότε αναμένεται να είναι διαθέσιμο το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκοινωνίες; Πώς λειτουργεί;

Εν αναμονή βρίσκονται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού ο ερχομός του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα κάνει παρελθόν τα δεκάδες χάρτινα εισιτήρια, που προμηθεύονται μέχρι τώρα πολλοί επιβάτες.

Όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ, ο προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό για την εγκατάσταση και λειτουργία του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου είναι η κοινοπραξία Τέρνα-Ενεργειακή-LG CNS, η οποία θα αναλάβει το 50% της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου και την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ το ηλεκτρονικό εισιτήριο πρόκειται να βοηθήσει πολύ στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, καθώς θα τοποθετηθούν ειδικές μπάρες στο μετρό, ενώ τα νέα εισιτήρια θα διατίθενται και θα φορτίζονται σε πολλά σημεία πώλησης.

Η πρώτη εγκατάσταση των συγκεκριμένων μπαρών θα γίνει στο μετρό, ενώ τα πρώτα ηλεκτρονικά εισιτήρια αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός του 2014.

Πηγή: fimes.gr