4 Αύγουστος 2019, 23:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2019, 23:09

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης παρουσίασε (και στη γυναίκα του) την επίσημη ερωμένη του!

Είναι σίγουρα κάτι που στη… Δύση οι ηγέτες (γαλαζοαίματοι και μη) θα το κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό. Στην Ταϊλάνδη, όμως, ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκρον με την ευκαιρία των 67ων γενεθλίων του αποφάσισε να παρουσιάσει στο λαό (αλλά και στη σύζυγό του που καθόταν ακριβώς δίπλα του) την επίσημη ερωμένη του!

Η 34χρονη γυναίκα πήρε μέρος σε ένα τελετουργικό κατά το οποίο χρίστηκε «βασιλική ευγενική σύζυγος». Σε βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου φαίνεται να πέφτει στα πόδια του βασιλιά, παρουσία και υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Από το 1932, οπότε και εγκαθιδρύθηκε η συνταγματική μοναρχία στην Ταϊλάνδη, είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς τολμά κάτι τέτοιο, αν και ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στην προσωπική του ζωή, χωρίς κανένας να έχει το δικαίωμα να του ασκήσει κριτική.

Ο Μάχα Βατζιραλόνγκρον, που έχει ήδη τέσσερις γάμους στο ενεργητικό του, επτά παιδιά και περιουσία 35 δισ. δολαρίων, θεωρείται ιδιαιτέρως εκκεντρικός. Στις αρχές Μαΐου, σε ένα παρόμοιο τελετουργικό κατά το οποίο η 41χρονη βασίλισσα ήταν πεσμένη στα πόδια του, την παντρεύτηκε. Η σύζυγός του, όπως και η ερωμένη του, ήταν μέλος της προσωπικής του φρουράς.