3 Αύγουστος 2019, 23:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2019, 23:35

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος

  • Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την αντιπροσωπεία της κοινότητας του Αγίου Όρους (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Facebook)

Συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε το Σάββατο (3/8) αντιπροσωπεία της ιερής κοινότητας του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους μοναχό Νικόδημο Λαυριώτη, μοναχό Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και ιερομόναχο Σισώη Ξενοφωντινό, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του Παναγιώτατου, από 19 έως 22 Οκτωβρίου, στο Άγιον Όρος.

Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, που θα αποτελέσει τον πρώτο του σταθμό στο Άγιον Όρος. Στον Αρσανά της μονής θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Παναγιώτατου από τον πρωτεπιστάτη, τους αγίους καθηγουμένους και τους αντιπροσώπους των 20 Αθωνικών ιερών μονών. Την επομένη, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την ανεγέρσή του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία «Άξιόν Εστι», στον ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος και τις σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράι), Αγίου Παντελεήμονος και Προφήτου Ηλιού.

Κατά τη συνάντηση του Παναγιωτάτου με την αντιπροσωπεία της ιερής κοινότητας παρέστη και ο υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, διάκονος Γρηγόριος.