2 Αύγουστος 2019, 18:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2019, 18:21

Ένα από τα μεγαλύτερα «εργοστάσια» λαθραίων τσιγάρων έκλεισε η ΕΛΑΣ (βίντεο)

  • Ένα από τα μεγαλύτερα «εργοστάσια» λαθραίων τσιγάρων έκλεισε η ΕΛΑΣ (βίντεο)
    (Φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Σε ένα από τα μεγαλύτερα «εργοστάσια» παρασκευής λαθραίων καπνικών προϊόντων που διοχετεύονταν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οδήγησε η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, τα διαφυγόντα κέρδη του Δημοσίου από φόρους και δασμούς ανέρχονται σε 5,5 εκατ. ευρώ.

Η αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 129 τόνους καπνού και έκανε δέκα συλλήψεις.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Ελευσίνα, Καλλιθέα, Κάστρο Βοιωτίας και Αταλάντη Φθιώτιδας. Ο καπνός που βρέθηκε σε τρεις αποθήκες ήταν κατεργασμένος και ακατέργαστος, ενώ κατασχέθηκε και πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός κατάλληλος για την επεξεργασία και την τυποποίηση τσιγάρων.

Στο κύκλωμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, συμμετείχαν και άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αλλοδαπός και άλλοι τρεις Έλληνες. Στη γραμμή παραγωγής σε χώρο που λειτουργούσε στην Αταλάντη εργάζονταν οκτώ άτομα, δύο άτομα ήταν οι τσιλιαδόροι στις αποθήκες και τρία ακόμα είχαν ρόλο μεταφορέα. Συμμετοχή στο παράνομο αυτό εργοστάσιο είχαν και ιδιοκτήτες εταιρείας που είχαν αναλάβει την ενοικίαση των χώρων.

Εκτός από πακέτα τσιγάρων στα ελληνικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πακέτα στα αγγλικά, τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα βουλγαρικά. Επίσης, κατασχέθηκαν τρία φορτηγά διεθνών μεταφορών, έξι επικαθήμενα, τρία ΙΧ και έξι ειδικά οχήματα μεταφοράς - εκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.