19 Μάρτιος 2014, 10:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:27

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες

  • Συνεδριάζουν τα δευτεροβάθμια όργανα του οργανωμένου ποντιακού χώρου της διασποράς

 Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης ανταποκρινόμενη στη ανάγκη διατήρησης των Χριστιανικών μνημείων στον Ιστορικό Πόντο στηρίζει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Γι ' αυτό το λόγο κι εμείς όπως και άλλοι φορείς στηρίξαμε την τροπολογία που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής κ. Χατζημαρκάκης για την αλλαγή χρήσης του Βυζαντινού Ναού της Αγίας Σοφίας, από τζαμί σε Μουσείο.

Μία τροπολογία η οποία εγκρίθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης προόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία και αποτελεί ένα πρώτο βήμα και σύμφωνα με την ψηφισμένη πλέον απόφαση, ζητείται από το Ανώτατο Δικαστήριο Yargitay της Τουρκίας να ανακαλέσει την απόφασή του, με την οποία μετέτρεψε τον ιστορικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα σε τζαμί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παράλληλα αποφάσισε να ασκήσει πιέσεις για την άμεση επαναλειτουργία της Αγίας
Σοφίας ως Μουσείο.

Ενημερωθήκαμε από σχετικό δελτίο τύπου για εκδηλώσεις οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 7 Απριλίου 2014 στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αναφορά στον Ποντιακό Ελληνισμό στις οποίες φερόμαστε ως διοργανωτές.

Δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του Δ.Σ. για συμμετοχή στη  διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων.

Δεν συμμετέχουμε σε μικροσκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές τρίτων στο χώρο αυτό και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα και την ενιαία έκφραση του οργανωμένου Ποντιακού χώρου όπως και την διατήρηση της αυτονομίας της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.

Η Ομοσπονδία και οι σύλλογοι-μέλη της ως ζωντανά κύτταρα του Απόδημου Ελληνισμού θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με όλες τις δυνάμεις τους και με κάθε τρόπο για την διατήρηση και την ανάδειξη της Ιστορίας του Ποντιακού Πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα μείζονος σημασίας όπως αυτό της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Φραγκφούρτη 18.03.2014

Πρόεδρος 
Ηλίας T. Μαυρίδης                                                      

Γεν. γραμματέας
Αναστάσιος Σιδηρόπουλος   

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr