1 Αύγουστος 2019, 22:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2019, 00:09

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης της πάλης Γιώργος Ποζίδης

  • Πέθανε ο Ολυμπιονίκης της πάλης Γιώργος Ποζίδης
    Ο Γιώργος Ποζίδης (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Η ελληνική πάλη θρηνεί μία ακόμη μεγάλη απώλεια αυτό το καλοκαίρι. Μετά το θάνατο του Μπάμπη Χολίδη στα τέλη του Ιουνίου, έφυγε από τη ζωή σήμερα και ο 63χρονος Πόντιος Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, ο πρώην πρωταθλητής της πάλης και επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στην Επανομή και εξέπνευσε παρά τις προσπάθειες των ανδρών του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο.

Ο «τίμιος γίγαντας», όπως τον αποκαλούσαν, γεννήθηκε το 1956 στην Μαυροπηγή Κοζάνης. Ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και είχε ασχοληθεί από πολύ νέος με τον αθλητισμό. Είχε βγει 6ος Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984, ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1981,1984), μια τέταρτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (1983) και μια δεύτερη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.

Ο Γιώργος Ποζίδης ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα από τη ΧΑΝΘ. Αρχικά ήθελε να γίνει αρσιβαρίστας, αλλά ο τότε προπονητής του συλλόγου Στέφανος Ιωαννίδης τον έπεισε να ασχοληθεί με την πάλη. Επίσης, ως προπονητής μετείχε σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1988, 1992, 1996), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης. Είχε δύο γιους, τον Θεόδωρο και τον Μιχάλη, και μία κόρη, την Ευμορφίλη.