1 Αύγουστος 2019, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2019, 18:43

Σοκ από τον πνιγμό μιας 8χρονης και δύο έφηβων κοριτσιών σε πισίνες σε Ρόδο και Κρήτη

  • Σοκ από τον πνιγμό μιας 8χρονης και δύο έφηβων κοριτσιών σε πισίνες σε Ρόδο και Κρήτη
    (Φωτ.: pixabay.com / Free-Photos)

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από τον άδικο θάνατο τριών κοριτσιών σε Ρόδο και Κρήτη, με το μικρότερο εξ αυτών να είναι μόλις 8 ετών και τα άλλα δύο 16 και 19 ετών. Το μικρότερο από τα θύματα πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και τα άλλα δύο στην Ιαλυσό της Ρόδου.

Για το θάνατο της 8χρονης που κατάγεται από το Ισραήλ συνελήφθησαν δύο γυναίκες, προσωρινά υπεύθυνες στην ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου.

Οι γυναίκες είναι 42 και 56 ετών και κατάγονται από το Ισραήλ όπως και το θύμα. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Οι αρχές ερευνούν το νόμιμο λειτουργίας της πισίνας ενώ έχει ήδη παραγγελθεί ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Στον εισαγγελέα έχουν οδηγηθεί και οι υπεύθυνοι τους ξενοδοχείου της Ρόδου, στην οποία πνίγηκαν οι έφηβες από τη Γαλλία. Τα κορίτσια ήταν αδελφές και βρίσκονταν στο νησί των Δωδεκανήσων για διακοπές με την οικογένειά τους. Οι γονείς, που βρίσκονται στο νησί και με τα άλλα δύο παιδιά τους, την πρωτότοκη κόρη τους και την μικρότερη από τα τέσσερα παιδιά τους, κατέθεσαν πως τα κορίτσια δεν ήξεραν να κολυμπούν. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι γνωστό ότι τα κορίτσια πνίγηκαν μισή ώρα αφότου σχόλασε ο ναυαγωσώστης.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.