30 Ιούλιος 2019, 18:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούλιος 2019, 18:34

Τροπολογία για την επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό

  • Τροπολογία για την επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Την απαγόρευση κατασκευής κτηρίων και εγκαταστάσεων των οποίων το ύψος υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, προβλέπει τροπολογία που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη «δεν εφαρμόζεται ως προς το τμήμα του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου που έχει πρόσωπο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, και ως προς τμήματα υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εφόσον το ύψος αυτών δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση».

Όπως σημειώνεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση, η προτεινόμενη τροπολογία κρίνεται αναγκαία προκειμένου να αποσαφηνιστούν σημεία της ρύθμισης του 2012 ως προς το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, και να ολοκληρωθεί με ταχύτητα και σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον η συγκεκριμένη επένδυση.

«Δεν αποτελεί τροποποίηση ούτε της σύμβασης για την Επένδυση του Ελληνικού, ούτε του νόμου 2012 σχετικά με τον καθορισμό των όρων δόμησης, παρά μόνο ερμηνεία για το τι ορίζεται υψηλό κτήριο. Η τροπολογία αφορά ουσιαστικά τους ουρανοξύστες που θα γίνουν στο καζίνο του Ελληνικού», ανέφερε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  • Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ.