29 Ιούλιος 2019, 22:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2019, 22:12

Η Κίνα η πρώτη χώρα που θα αγοράσει τους ρωσικούς S-500

  • Η Κίνα η πρώτη χώρα που θα αγοράσει τους ρωσικούς S-500
    (Φωτ.: Sputnik / Alexey Malgavko)

H Κίνα μπορεί να γίνει η πρώτη ξένη χώρα που θα αγοράσει το νέο αμυντικό πυραυλικό σύστημα S-500 (Prometheus) της Ρωσίας, αναφέρει δημοσίευμα της η ανεξάρτητη αμυντική επιθεώρηση Military Watch Magazine. «Την ώρα που η Κίνα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη των δικών της συστημάτων αεράμυνας με την κατασκευή πυραύλων όπως οι HQ-9B, οι ικανότητές της παραμένουν περιορισμένες σε σχέση με τους τελευταίους πυραύλους της Ρωσίας όπως οι S-400 και οι S-300V4, κάτι που σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον ο κινεζικός στρατός θα συνεχίζει να εξαρτάται από την Μόσχα», τονίζεται.

Αναφερόμενο στη δημοφιλία των προηγουμένων γενιών προηγμένου ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά και στην πρόσφατη παράδοση της δεύτερης παρτίδας των S-400 στην Κίνα, το περιοδικό γράφει ότι η Κίνα θα μπορούσε να γίνει ο «κύριος πελάτης του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος που θα διαδεχθεί τους S-400.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του S-500 παραμένουν κρυφές, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα οι πύραυλοι θα μπορούν να καταστρέφουν στόχους από απόσταση άνω των 600 χλμ και να χτυπούν μέχρι και δέκα βαλλιστικούς στόχους που κινούνται σε υπερηχητικές ταχύτητες έως και 7 χλμ το δευτερόλεπτο.

Κίνα, Ινδία και Τουρκία είναι οι τρεις χώρες οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά των S-400 από τη Μόσχα. Οι πρώτες παραδόσεις ξεκίνησαν στην Τουρκία τον Ιούλιο, ενώ η Ινδία αναμένεται να παραλάβει το σύστημα αεράμυνας το 2023.

  • Αναδημοσίευση από sputnik.gr.