29 Ιούλιος 2019, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2019, 10:59

Τι θα γίνει με τη στρατιωτική θητεία; – Απαντάει ο υπ. Άμυνας

  • Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία – Ο νέος τρόπος κατάταξης
    (Φωτ.: ert.gr)

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μερίδα της ελληνικής κοινωνίας το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της στρατιωτικής θητείας, που προέκυψε μετά από συζήτηση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με κοινοβουλευτικούς συντάκτες πριν από λίγες μέρες, σχετικά με τα όσα εισηγούνται για το θέμα οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων. Όμως ο υπουργός μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά διευκρίνισε ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπε.

«Δεν είπα τίποτα τέτοιο στην τοποθέτησή μου κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Επομένως, προγραμματικά για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υφίσταται ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας» τόνισε.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εξήγησε πως «γίνεται μια εσωτερική συζήτηση µεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας και οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας κάποια στιγµή θα τεθούν στο τραπέζι. Το ζήτηµα της θητείας έχει να κάνει ευθέως και απολύτως µε αυτό της στελέχωσης των Ενόπλων ∆υνάµεων σε έµψυχο δυναµικό. Προφανώς υπάρχουν ανάγκες, όµως, αν δεν έχω µπροστά µου τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, δεν µπορώ να συζητήσω δηµόσια για το θέµα της αύξησης ή της µείωσης ή της οποιασδήποτε µεταβολής στη στρατιωτική θητεία».