29 Ιούλιος 2019, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2019, 12:35

Ενημέρωση από την ΕΠΟΝΑ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Zagori Mountain Running

  • Ενημέρωση από την ΕΠΟΝΑ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Zagori Mountain Running
    (Φωτ.: ΕΠΟΝΑ)
  • Ενημέρωση από την ΕΠΟΝΑ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Zagori Mountain Running
  • Ενημέρωση από την ΕΠΟΝΑ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Zagori Mountain Running

Σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις αγώνων βουνού της Ελλάδας, το Ζagori Mountain Running 2019, συμμετείχε η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) ενημερώνοντας κοινό και αθλητές για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 19-21 Ιουλίου 2019, στα καταπράσινα Ζαγοροχώρια.

Η ΕΠΟΝΑ είχε στήσει ενημερωτικά περίπτερα με προβολή ντοκιμαντέρ και φυλλάδια για τον ποντιακό ελληνισμό και τη Γενοκτονία που υπέστη.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, κατά την τελετή έναρξης στο χωριό Τσεπέλοβο, παρευρέθηκε η αντιπρόεδρος της ΕΠΟΝΑ Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, η οποία χαιρέτισε τη διοργάνωση και παρουσίασε τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει η ανάδειξη και ενημέρωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από τέτοιες διοργανώσεις. Στην παρουσίαση που έγινε προβλήθηκαν και σύντομα ενημερωτικά βίντεο, ενώ έγινε αναφορά και στους Ράφαελ Λέμκιν και Γκρέκορι Στάντον. Στο τέλος της βραδιάς προβλήθηκε το βίντεο της Ένωσης Τhe Crime of Crimes: Genocide.

Την επομένη, από κοινού με την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, τοποθετήθηκε ενημερωτικό περίπτερο στο χώρο της έκθεσης. «Ενημερώσαμε τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και διανεμήθηκαν εκατοντάδες DVD και φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της ΕΠΟΝΑ.

Σύμφωνα με την Ένωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Γενοκτονία των Ποντίων έδειξαν οι μικρότεροι δρομείς του αγώνα (ο παιδικός αγώνας δρόμου έγινε εντός του χωριού). Στα παιδιά δόθηκαν αυτοκόλλητα για τα 100 χρόνια, τα οποία κόλλησαν πάνω στις μπλούζες τους.