29 Ιούλιος 2019, 00:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2019, 00:01

Ρωσία: Με «περίεργη» αλλεργία νοσηλεύεται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

  • Ο Ναβάλνι υποστηρίζει ότι τον δηλητηρίασαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και νούμερο ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Στο νοσοκομείο λόγω μιας «σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης» μεταφέρθηκε σήμερα από το κελί όπου κρατείται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι. Το περιβάλλον του θεωρεί ότι πρόκειται για μια «περίεργη» υπόθεση και εκφράζει φόβους για την υγεία του· σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Κίρα Γιάρμιτς, δεν είναι γνωστό να είναι αλλεργικός σε κάτι.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ημερών για παραβάσεις των κανόνων διαδηλώσεων.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Αναστασία Βασιλίεβα, προσωπική γιατρός του ηγέτη της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι τον είδε από κοντά και ότι τα συμπτώματα είναι διόγκωση των βλεφάρων και αποστήματα σε πλάτη, στήθος και αγκώνες. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το δέρμα του να υπέστη μια τοξική αντίδραση και βλάβες από μια άγνωστη χημική ουσία μέσω τρίτου προσώπου», υπογράμμισε και ζήτησε να γίνει χημική ανάλυση στα σεντόνια του κρεβατιού.

Ο νούμερο ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου οδηγήθηκε στη φυλακή την περασμένη Τετάρτη, δύο ημέρες πριν από τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, που κατέληξε χθες στη σύλληψη 1.400 και πλέον ανθρώπων στη Μόσχα, σύμφωνα με τις αναφορές μη κυβερνητικών οργανώσεων.