18 Μάρτιος 2014, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:27

Γερμανοί μαθητές μαθαίνουν Ποντιακούς χορούς στο Σύλλογο Ποντίων Ωραιοκάστρου!

  • Γερμανοί μαθητές μαθαίνουν Ποντιακούς χορούς στο Σύλλογο Ποντίων Ωραιοκάστρου!

Γερμανοί μαθητές μαθαίνουν Ποντιακούς χορούς στο Σύλλογο Ποντίων Ωραιοκάστρου!

Έφθασαν την Κυριακή 16 Μαρτίου στο Ωραιόκαστρο από το Detmold της Γερμανίας, στα πλαίσια εκπαιδευτικής-πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στο σχολείο Heinrich Drake Realshhule του Detmold και του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, εννέα μαθητές, με τους δύο συνοδούς καθηγητές τους.

Θα παραμείνουν στο Ωραιόκαστρο μέχρι την Παρασκευή 21 Μαρτίου, ενώ αντίστοιχα, εννέα μαθητές με δύο συνοδούς καθηγητές, από το 2ο Γυμνάσιο, θα βρίσκονται στο Detmold από τις 6 μέχρι τις 11 Απριλίου. Οι Γερμανοί μαθητές θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των Ελλήνων μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αντίστοιχα, οι Έλληνες, από τις οικογένειες των Γερμανών μαθητών.

Η ανταλλαγή ανάμεσα στα δύο ιδρύματα στοχεύει σε παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη για τα ίδια και τις τοπικές κοινωνίες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, και όσον αφορά το πρώτο μέρος της ανταλλαγής η γερμανική αντιπροσωπεία θα παρακολουθήσει μαθήματα στις τάξεις του 2ου Γυμνασίου και θα συμμετάσχει, με τα μέλη της ελληνικής, σε συνδιδασκαλία προεπιλεγμένων μαθημάτων, από τους έλληνες και γερμανούς καθηγητές.

Ακόμη, θα ενημερωθεί από την ελληνική ομάδα για τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε, με θέμα "Εγώ, ο Έλληνας έφηβος". Σύμφωνα με πληροφορίες από το oraiokastrotime.gr, οι μαθητές από τη Γερμανία, θα ξεναγηθούν στο Ωραιόκαστρο και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσουν, μαζί με τους Έλληνες μαθητές, εκδήλωση της Ορχήστρας νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και θα επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και του Δίου. Ακόμη, όλοι μαζί, θα ετοιμάσουν γερμανικά και ελληνικά φαγητά και θα συμμετάσχουν σε μάθημα ποντιακών χορών στο Σύλλογο Ποντίων Ωραιοκάστρου, ο οποίος θα τους παραθέσει και δείπνο.

Η γερμανική αντιπροσωπία θα αναχωρήσει για το Detmolt, το μεσημέρι της Παρασκευής.