27 Ιούλιος 2019, 15:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2019, 16:41

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Αργυρό μετάλλιο ο Γκολομέεβ στα 50 μ. ελεύθερο

  • Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Αργυρό μετάλλιο ο Γκολομέεβ στα 50 μ. ελεύθερο
    Κριστιάν Γκολομέεβ (φωτ. αρχείο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπύρος Χορχούμπας)

Με το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Κριστιάν Γκολομέεβ που έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος σε 21.45, μαζί με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους.

Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ αγώνων με 21.04.

«Δεν το περίμενα, αλλά πίστευα»
«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά. Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια. Θέλω να το αφιερώσω στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου που δεν είναι εν ζωή» δήλωσε μετά τη μεγάλη επιτυχία.

Τεράστια επιτυχία για τον ίδιο και για την ελληνική κολύμβηση, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, το ασημένιο μετάλλιο του Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Twitter τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα πρωταθλητή. «Θερμά συγχαρητήρια στον 26χρονο Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας, Κριστιάν Γκολομέεβ, για το ασημένιο μετάλλιό του στην κούρσα της μιας ανάσας, στα 50μ. ελεύθερο. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία του ίδιου και φυσικά της ελληνικής κολύμβησης, στη διοργάνωση που γίνεται στη Νότιο Κορέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.