18 Μάρτιος 2014, 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:27

Η Ελληνική πόλη που ψηφίστηκε ως η πόλη του μέλλοντος για το 2014!

  • Η Ελληνική πόλη που ψηφίστηκε ως η πόλη του μέλλοντος για το 2014!

Η Ελληνική πόλη που ψηφίστηκε ως η πόλη του μέλλοντος για το 2014!

Ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το τρέχον έτος αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times.

Πιο συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό “European Cities of the Future 2014″, έλαβαν μέρος 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους.

Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε “Best Mid-Sized city for human capital & lifestyle” καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 46 πόλεων μεσαίου μεγέθους.

Μάλιστα, τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών, ενώ το “FDI” εισήγαγε την παράμετρο του πληθυσμού τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, όπως δήλωσε στο voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

“Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων” πρόσθεσε.