26 Ιούλιος 2019, 23:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2019, 22:50

Δολοφονία στο Περιστέρι: Βίντεο μελετά η ΕΛΑΣ που είναι πιο κοντά στη σύλληψη

  • Δολοφονία στο Περιστέρι: Βίντεο μελετά η ΕΛΑΣ που είναι πιο κοντά στη σύλληψη
    Καρέ από το βίντεο που μελετούν οι αστυνομικοί (πηγή: STAR)

Καρέ-καρέ μελετούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξιχνίασης της δολοφονίας του Τούρκου κουρδικής καταγωγής τα βίντεο πριν και μετά το αιματηρό περιστατικό, το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, σε κάμερα ασφαλείας έχει καταγραφεί ο άνδρας που τράβηξε τη σκανδάλη μέσα στην καφετέρια στο Περιστέρι: είναι μετρίου αναστήματος, με κοντά μαλλιά και φορούσε μπλε κοντομάνικη μπλούζα και γυαλιά ηλίου.

Το ένα από τα δύο βίντεο απεικονίζει έναν άνδρα, που θα μπορούσε να είναι ο δράστης, να κινείται στα στενά γύρω από την καφετέρια. Το άλλο δείχνει δύο άνδρες να φεύγουν μαζί – εξετάζεται αν είναι ο δράστης και κάποιος συνεργός του.

Κατάθεση για την υπόθεση έδωσε και η χήρα του 25χρονου θύματος, η οποία όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει τις έρευνες, καθώς δήλωσε άγνοια για το αν υπήρχαν διαφορές με οποιονδήποτε. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε συνδυασμό με τις κινήσεις του δολοφόνου, εξετάζονται δύο σενάρια:

  • Να πρόκειται για δολοφονία με προσωπικά κίνητρα, καθώς ο δράστης όταν του έπεσε η γεμιστήρα από το 9άρι συνέχιζε να χτυπά με το όπλο το θύμα.
  • Να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για κάποια παράνομη συναλλαγή που δεν είχε καλή εξέλιξη, π.χ. διακίνηση ανθρώπων ή πλαστογραφία εγγράφων. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι ο άνθρωπος με τον οποίο ο 25χρονος βρισκόταν στην καφετέρια έφυγε δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονία.