18 Μάρτιος 2014, 08:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:27

Ανείπωτη τραγωδία με 7 νεκρούς μετανάστες στη Μυτιλήνη

  • Ανείπωτη τραγωδία με 7 νεκρούς μετανάστες στη Μυτιλήνη

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα όταν το λιμενικό ενημερώθηκε για ανατροπή λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Κόρακα. Άμεσα δύο περιπολικά σκάφη, ένα αμπεκιν, δύο παραπλέοντα σκάφη αλλά και ελικόπτερο σούπερ πούμα, άρχισαν τις έρευνες που συνεχίζονται μέχρι τώρα. Ο απολογισμός τραγικός...

7 νεκροί, 8 διασωθέντες και φόβοι για δύο αγνοούμενους, μιας και οι μετανάστες που έχουν διασωθεί είναι σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να θυμηθούν πόσα άτομα ήταν πάνω στη λέμβο που ανατράπηκε.

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες ώρες των ερευνών έγινε η περισυλλογή των 5 πρωτων σορών και λίγο πριν τις 08.00 το λιμενικό περισυνέλεξε ακόμα δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άτυχοι μετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παραλια μαζί με τον διακινητή που είχαν πληρώσει. Κάποια στιγμή εκείνος τους εγκατέλειψε και έμειναν μόνοι και αβοήθητοι στη λέμβο που ανατράπηκε.

Οι μετανάστες που έχουν διασωθεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη. Οι έρευνες συνεχίζονται και εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις...

Πηγή: newsit.gr