26 Ιούλιος 2019, 15:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2019, 12:39

Μουσικοχορευτικό ταξίδι στη Μικρά Ασία πραγματοποιήθηκε στην Κίσαμο

  • Μουσικοχορευτικό ταξίδι στη Μικρά Ασία πραγματοποιήθηκε στην Κίσαμο
    (Φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου)

Πλημμύρισε κόσμο το πέτρινο αμφιθέατρο του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Νεότητας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στο κάλεσμα του Ωδείου της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Το ακροατήριο ταξίδεψε στη Μικρά Ασία, στην εκδήλωση που έφερε τον τίτλο «Βασιλικός μυρίζει εδώ...», την Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Στη σκηνή ανέβηκαν 130 μέλη της χορωδίας του Ωδείου, ενώ παρουσιάστηκαν και παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικά χορευτικά συγκροτήματα.

Η άρτια απόδοση των τραγουδιών υπό τους ήχους του βιολιού, της πολίτικης λύρας, του λαούτου και των άλλων παραδοσιακών οργάνων, μάγεψαν το κοινό. Η παράσταση εμπλουτίστηκε από τις χορευτικές ομάδες της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» και του Χορευτικού Ομίλου Χανίων «Αροδαμός».


(Φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου)

Στην έναρξη ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του στο ωδείο της μητρόπολης και στον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. «Η σημερινή βραδιά ξυπνά τις μνήμες και μας θυμίζει τις ρίζες, τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Οι αλησμόνητες, και όχι χαμένες πατρίδες, όπως κάποιοι θέλουν να επιβάλουν, είναι ο τόπος της αναφοράς και της ιστορίας μας» τόνισε, μεταξύ άλλων. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και η πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων Στέλλα Χαριτάκη, η οποία ευχαρίστησε τη μητρόπολη και το ωδείο για την άψογη συνεργασία.

Εκδηλωσεις