26 Ιούλιος 2019, 19:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2019, 18:20

Επετειακός ο φετινός «Υψηλάντειος αγώνας δρόμου» στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας

  • Επετειακός ο φετινός «Υψηλάντειος αγώνας δρόμου» στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας
    Από τον 9ο Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου (Φωτ.: Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)

Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» με τη βοήθεια του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ζευς» και του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης διοργανώνει τον «Υψηλάντειο αγώνα δρόμου 2019» το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (ώρα 18:00), στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας. Ο φετινός αγώνας είναι επετειακός καθώς η διοργάνωση συμπληρώνει 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο αριθμός των συμμετεχόντων ήδη έχει ξεπεράσει τους 100 και ως προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Η απόσταση που πρέπει να καλύψουν οι αθλητές είναι 10 μέτρα (τρέξιμο αγωνιστικού χαρακτήρα) και 5,3 μέτρα (περπάτημα μη αγωνιστικού χαρακτήρα). Σημείο εκκίνησης και τερματισμού ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας, ενώ σε διάφορα σημεία των διαδρομών θα υπάρχουν εθελοντές για να παρέχουν στους αθλητές νερό και τα απαραίτητα.

Για τις ανάγκες του φετινού αγώνα οι διοργανωτές έχουν τυπώσει επετειακά μπλουζάκια σε χρώματα που παραπέμπουν στον ποντιακό ελληνισμό και την προσφυγιά.

  • Για δηλώσεις συμμετοχής δείτε εδώ.