23 Ιούλιος 2019, 15:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2019, 14:47

Σπείρα Αλβανών λήστευε με βαρύ οπλισμό χρηματαποστολές σε καταστήματα

  • Έγκλημα στην Ιθάκη: Μαρτυρία για το κίνητρο του δράστη 3
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Από τον περασμένο Φεβρουάριο θεωρείται ότι δρούσε η σπείρα των Αλβανών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής – στα Πατήσια συνελήφθησαν τρία μέλη, ηλικίας από 36 έως 44 ετών, ενώ ένα ακόμα μέλος εντοπίστηκε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συλληφθέντες χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό έκαναν συστηματικά ληστείες σε καταστήματα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη χρηματαποστολές.

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες κλεμμένες από περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Στα καταστήματα έμπαιναν φορώντας κουκούλες, περούκες, σκούφους και γυαλιά και κρατούσαν καλάσνικοφ και πιστόλια. Με την απειλή των όπλων ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους, τους πελάτες και τα μέλη της χρηματαποστολής. Στη συνέχεια άρπαζαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο αλλά και από τα ταμεία και εξαφανίζονταν.

Τα μέλη της σπείρας κατά τη διάρκεια των ληστειών χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα με συνδέσεις που ανήκουν σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς. Μετά τις ληστείες κατέφευγαν για κάποιες ημέρες στην Αλβανία.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει συνδέσει τη σπείρα που εξαρθρώθηκε με έξι ληστείες και δύο κλοπές αυτοκινήτων. Το οικονομικός όφελος, σύμφωνα με την αστυνομία, υπερβαίνει τα 110.000 ευρώ. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία, πλαστογραφία, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.