23 Ιούλιος 2019, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2019, 08:02

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που κινδυνεύουν

  • Φωτιά στην Ελαφόνησο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, σήμερα στο κόκκινο βρίσκονται η ανατολική Πελοπόννησος, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Σκύρος, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Κύθηρα.

Στην πρόγνωσή της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ σε ετοιμότητα είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Παράλληλα, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις εργασίες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται και η καύση αγρών.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί πυρκαγιά καλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gr).