22 Ιούλιος 2019, 23:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούλιος 2019, 22:39

Τραμπ: Θα μπορούσα να εξαφανίσω το Αφγανιστάν σε 10 μέρες!

  • Τραμπ: Θα μπορούσα να εξαφανίσω το Αφγανιστάν σε 10 μέρες!
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τραμπ-Καν στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Michael Reynolds / POOL)

Την απίστευτη δήλωση ότι αν επιθυμούσε θα μπορούσε να εξαφανίσει το Αφγανιστάν «από προσώπου Γης» μέσα σε δέκα ημέρες έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Καν.

Τραμπ: Θα μπορούσα να κερδίσω τον πόλεμο, αλλά δεν επιθυμώ να σκοτώσω 10 εκατ. ανθρώπους.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται «εγκλωβισμένες» στο Αφγανιστάν εδώ και 19 χρόνια, γι’ αυτό αναζητούν χείρα βοηθείας από το Πακιστάν προκειμένου να απεμπλακούν από αυτό το μέτωπο. «Θα μπορούσα να κερδίσω αυτόν τον πόλεμο σε μία εβδομάδα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι το Πακιστάν σεβόταν τη χώρα του στο παρελθόν. Ωστόσο, σημείωσε ότι τώρα είναι ένας σύμμαχος στην προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία, και παράλληλα πρότεινε να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή στο θέμα του Κασμίρ.

Η επίσκεψη του Ιμράν Καν στον Λευκό Οίκο εντάσσεται στο πλαίσιο της αμερικανικής προσπάθειας για μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν – περίπου 14.000 άνδρες και γυναίκες έχουν υπηρετήσει εκεί. «Είναι γελοία η διάρκεια αυτού του πολέμου», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.