17 Μάρτιος 2014, 10:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:27

Ο Ιβάν Σαββίδης ιδρύει το δικό του ''κόμμα Ποντίων''; Διαψεύδει το περιβάλλον του!

  • Σαββίδης: Επαφές με Ρωσία για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο Ιβάν Σαββίδης ιδρύει το δικό του κόμμα Ποντίων; Διαψεύδει το περιβάλλον του!

Πόσο πιθανό είναι ο Ιβάν Σαββίδης να δημιουργήσει το δικό του κόμμα και να διεκδικήσει την είσοδό του στην ελληνική Βουλή; Είναι γνωστό ότι ο δραστήριος ομογενής, Ποντιακής καταγωγήςεπιχειρηματίας από την Ρωσία έχει πολιτικές φιλοδοξίες. Ο κ. Σαββίδης έχει εκλεγεί δύο φορές μέλος της περιφερειακής Βουλής του Ροστόφ και υπήρξε βουλευτής της ρωσικής Δούμας.

Μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στην επιτροπή της ελληνικής βουλής που ασχολείται με θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν μέσα στις προθέσεις του είναι και η δημιουργία ενός δικού του κόμματος στην Ελλάδα.

Αυτό σχολιάζει ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο "Έθνος της Κυριακής" και αναφέρεται στις κινήσεις και τις επαφές του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ με βουλευτές, επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας.

Διαψεύδει ο Ιβάν Σαββίδης

Διαψεύδει το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη ότι υπάρχει σκέψη για δημιουργία κόμματος Ποντίων. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά στο Tribune.gr άτομα από το στενό κύκλο του ελληνοπόντιου επιχειρηματία: «Δεν υπάρχει καμμία σκέψη για δημιουργία κόμματος, ούτε Ποντίων ούτε άλλο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου Έθνους η πρόσφατη παρουσία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στη Βουλή πυροδότησε σενάρια για ίδρυση κόμματος Ποντίων .

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι μετά την παρουσία του σε επιτροπή της Βουλής, που ασχολείται με θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτήθηκαν εάν μέσα στις προθέσεις του είναι και η δημιουργία ενός δικού του κόμματος στην Ελλάδα.

Πηγή: eirinika.gr

Διαβάστε ακόμα:

Βόμβες Ιβάν Σαββίδη στη Βουλή! Έθεσε θέμα και για τις συντάξεις των Ποντίων