21 Ιούλιος 2019, 23:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2019, 22:58

Ο Θεοδωρικάκος προανήγγειλε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

  • Θεοδωρικάκος: Να ψηφίζουν όσοι έχουν την καρδιά τους στην Ελλάδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τις προτεραιότητες που έχει θέσει στο υπουργείο Εσωτερικών παρουσίασε απόψε στη Βουλή ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Όπως είπε, θα καταργηθεί η απλή αναλογική στους δήμους και στις περιφέρειες (μίλησε για «ωρολογιακή βόμβα» καθώς πολλοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν έχουν πλειοψηφία και δεν μπορούν να διοικήσουν), ενώ δεσμεύτηκε ότι στον εκλογικό νόμο θα υπάρχει οπωσδήποτε η ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, στον τόπο κατοικίας τους.

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές και την απλή αναλογική, υπογράμμισε ότι «ισχύει απολύτως η δέσμευση του πρωθυπουργού» – ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για κατάργηση.

«Ο στόχος μας είναι να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και η συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Ο εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα και από τη δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση και να διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επίσης, προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση για τον ΧΥΤΑ Φυλής, για τη δαιδαλώδη πολυνομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και σημείωσε ότι μέσα στην τετραετία θα μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση.