21 Ιούλιος 2019, 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2019, 16:49

Φωτιές σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο, Μυτιλήνη και Ιωάννινα

  • Φωτιές σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο, Μυτιλήνη και Ιωάννινα
    (Φωτ.: protothema.gr / Γουίλιαμ Φέιθφουλ)

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά το ξέσπασμα, σχεδόν ταυτόχρονα, πυρκαγιών στην Αγία Τριάδα Μεγάρων και το Μαρκόπουλο Αττικής.

Στα Μέγαρα η φωτιά, που αυτή τη στιγμή είναι σε ύφεση, εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική περιοχή πολύ κοντά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας, χωρίς όμως να απειλεί κατοικίες.

Ωστόσο επί τόπου έφτασε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που επέβλεψε και τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούσαν. Στο σημείο επιχειρούσαν 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιές σε Μαρκόπουλο, Ιωάννινα και Μυτιλήνη
Πύρινες εστίες έχουν δημιουργεί και σε άλλες τρεις περιοχές, στο Μαρκόπουλο, τα Νησέλια Μυτιλήνης και την Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Η φωτιά στο Μαρκόπουλο βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό στάδιο, σε περιοχή με ξερά χόρτα και σκουπίδια.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) & 3 Ε/Π. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι φωτιές στα Ιωάννινα ξέσπασαν σε χαμηλή βλάστηση στις περιοχές Κοσμηρά και Καστρίτσα και πλέον έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Το ίδιο συμβαίνει και στα Νησέλια Μυτιλήνης όπου η φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση. Στο σημείο επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 Α/Φ PZL.