20 Ιούλιος 2019, 20:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2019, 20:43

Μητσοτάκης: Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού – Τα 5 νέα έργα

  • Στον Ασπρόπυργο οι νέες φυλακές Κορυδαλλού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου με χώρους άθλησης και πολιτισμού εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησής του. Επιπλέον προανήγγειλε άλλες τέσσερις κύριες, όπως τις χαρακτήρισε, παρεμβάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Απαντούν ταυτόχρονα σε τοπικές αλλά και εθνικές ανάγκες, ενώ συνδυάζουν τη βελτίωση της ζωής των πολιτών με την ανάπτυξη της χώρας», σημείωσε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα ενοποιηθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πρόκειται για ένα έργο που «θα δώσει νέα ζωή στα Εξάρχεια και στην ευρύτερη περιοχή», όπως τόνισε. Τη μελέτη χρηματοδοτεί ο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο ευχαρίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι θα μετατραπεί σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες, ενώ στο Κερατσίνι, στο χώρο των Λιπασμάτων, θα δημιουργηθεί Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, το σχέδιο είναι οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ να αναβαθμιστούν σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου.