20 Ιούλιος 2019, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2019, 17:59

Με νέα εισβολή στην Κύπρο απειλεί ο Ερντογάν

  • Με νέα εισβολή στην Κύπρο απειλεί ο Ερντογάν
    (Φωτ.: Twitter / Fatih Dönmez)

Μήνυμα… αποφασιστικότητας σε μια περίοδο κατά την οποία η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη μαύρη 45η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρου. «Ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να ξανακάνει το ίδιο βήμα», διεμήνυσε τονίζοντας ότι όσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού ανήκει μόνο σε αυτούς «θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ακόμα ότι «όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη».

Η σημερινή «Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας» περιλάμβανε την καθιερωμένη παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία, παρουσία και του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι. Μάλιστα για τη φιέστα η Τουρκία έστειλε στην Κύπρο για μία ακόμα χρονιά την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων Τουρκικά Αστέρια» (Türk Yıldızları), ενώ τουρκικά πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο είναι επισκέψιμα στο λιμάνι της Κερύνειας.