20 Ιούλιος 2019, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2019, 13:13

Τι απαντάει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ στον Άκη Τσελέντη για την καταγγελία του

  • Λέκκας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το σεισμό στη Νιγρίτα
    Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL)

«Ο ΟΑΣΠ έχει 35 χρόνια ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την Ελληνική Κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας απαντώντας στις καταγγελίες του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητή Άκη Τσελέντη, ότι ο «ΟΑΣΠ δεν έπαιξε χθες το ρόλο του». Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι ο Άκης Τσελέντης «θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός» γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας όπως οι Ι. Δρακόπουλος, Β.Παπαζάχος, Δ. Παπανικολάου, Κ . Μαρκόπουλος και Γ. Σταυρακάκηs.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ αποκάλυψε πως «ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της».

Όσο για τους λόγους που ο Άκης Τσελέντης δεν επιλέχθηκε από τον Χρήστο Σπίρτζη για να είναι στην παρούσα σύνθεση της Επιτροπής, ο Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών δεν τον συμπεριέλαβε «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα». Για το θέμα αυτό, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου απάντησε πως «ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του».