20 Ιούλιος 2019, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2019, 12:22

Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης: Αρχίζει σήμερα η 3ήμερη διαδικασία στη Βουλή

  • Σειρά διμερών συναντήσεων Μητσοτάκη σήμερα στο Μαξίμου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά, σήμερα στις 19:00 το απόγευμα, στην Ολομέλεια, η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.  

Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Της ομιλίας του πρωθυπουργού έπονται ομιλίες βουλευτών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λάβουν τον λόγο και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Την Κυριακή και την Δευτέρα, τις προγραμματικές δηλώσεις θα αναγνώσουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του, οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί. Θα παρεμβάλλονται ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, όπως εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών. Πριν από την ψηφοφορία θα μιλήσουν και όλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει τα βασικά σημεία του κυβερνητικού χάρτη, δηλαδή το σχέδιό του για τη λειτουργική δημόσια διοίκηση, την οικονομία, τις επενδύσεις, την εργασία, τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα τεθούν μεταξύ άλλων, επί τάπητος τα θέματα της ΔΕΗ, του φορολογικού, του πανεπιστημιακού ασύλου.