20 Ιούλιος 2019, 00:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2019, 00:59

Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

  • Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μιλά στους δημοσιογράφους μετά το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Συγχαρητήρια σε γυναίκες και άνδρες της Πολιτικής Προστασίας έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά το σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ οποίος σημειώθηκε χθες στις 14:13, στην Αθήνα αφήνοντας πίσω του τέσσερις τραυματίες και περιορισμένες υλικές ζημιές σε κτήρια.

«Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες για την άμεση ανταπόκρισή τους» είπε.

Θέλω να πω «μπράβο» στον κρατικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε, ακολουθώντας τα επιχειρησιακά σχέδια, σ’ αυτό το έκτακτο περιστατικό, συνέχισε, μετά την επίσκεψή του στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής όπου πήγε για να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα, έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς, είπε, υπογραμμίζοντας ότι «Το πρώτο μέλημα είναι να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες. Η δική μας δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των επιχειρησιακών την ώρα της κρίσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κρατικό μηχανισμό, που ανταποκρίθηκε με μεγάλη ταχύτητα στο περιστατικό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, λίγο πριν από τις 21:00.

Εκεί ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έκανε από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός μετά το σεισμό, από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο και από τον διευθυντή του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Αρχιπύραχο Ιωάννη Καραμαλίκη. Παράλληλα ενημερώθηκε για την μετασεισμική ακολουθία από τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει πως «με εντολή του πρωθυπουργού είμαστε εδώ κι είμαστε δίπλα σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι, για κάθε πρόβλημά σας η τοπική Αστυνομία, οι Δημοτικές Υπηρεσίες, οι Πυροσβέστες είναι αρωγοί. Μαζί θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία. Καλό βράδυ, ψηλά το κεφάλι, η ζωή συνεχίζεται, όπου υπάρχει πρόβλημα να μας το λέτε.»