19 Ιούλιος 2019, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2019, 18:39

Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Έλληνα επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά

  • Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Έλληνα επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά
    Μαργαρίτης Σχοινάς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά, τον οποίο και θα προτείνει για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Μ. Σχοινάς τόνισε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από την τιμή που σου κάνει η πατρίδα, προσθέτοντας πως αισθάνεται βαθιά συγκίνηση τόσο για την τιμή που του έκανε ο πρωθυπουργός και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, όσο και για τα εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνει από χθες, από ανώνυμους πολίτες, φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας που του εύχονται, όπως είπε, κάθε επιτυχία.

«Αφιέρωσα τριάντα χρόνια από τη ζωή μου για να υπερασπιστώ το στόχο μιας περήφανης ευρωπαϊκής Ελλάδας, ισότιμης στην Ευρώπη, όπως τη φαντάστηκε ο Καραμανλής πριν από σαράντα χρόνια. Αλλά και μιας πανίσχυρης Ευρώπης που μπορεί να είναι άγκυρα σταθερότητας σε έναν ολοένα και πιο αβέβαιο και ανασφαλή κόσμο. Νιώθω βαθιά την ευθύνη στους ώμους μου να συνεχίσω και για τα επόμενα πέντε χρόνια να εξυπηρετώ αυτόν τον δίδυμο στόχο, φυσικά με την έγκριση της νέας προέδρου και την εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΚ.