19 Ιούλιος 2019, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2019, 12:47

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ

  • Ο Μιχάλης Καραμαλάκης είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)

Ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης είναι ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε δεκτή την εισήγηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο έμπειρος αξιωματικός ήταν για χρόνια μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών, αλλά και μέλος του Eυρωπαϊκού ΔΣ των Αστυνομικών Συνδικάτων.

Έχει πολύχρονη εμπειρία σε μάχιμες υπηρεσίες, μακρά θητεία σε επιτελικές θέσεις και πλήθος τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις για την υπηρεσιακή του απόδοση. Επίσης, είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων που αφορούν τις αστυνομικές λειτουργίες στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα χαμηλού προφίλ και με πολύ καλές σχέσεις με το προσωπικό του Σώματος.

Ο 55χρονος αντιστράτηγος, με σπουδές και μετεκπαιδεύσεις πάνω σε όλα τα σοβαρά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι ο άνθρωπος ο οποίος, εκτός των άλλων, συντόνισε με υποδειγματικό τρόπο την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, τον Μάιο του 2016, ενώ στο ενεργητικό του έχει 22 χρόνια μάχιμης υπηρεσίας στην Κρήτη.

Κατά τη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του συμμετείχε με επιτυχία σε επιμορφωτικά σεμινάρια για θέματα Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ναρκωτικών, Τεχνικών και Τακτικής Προανάκρισης, Αυτοάμυνας, Οπλοτεχνικής και Αυτοπροστασίας, Καταπολέμησης Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, Τροχαίας, Σχέσεων Αστυνομίας και Κοινού, διαχείρισης κρίσιμων και έκτακτων περιστατικών. Εκπροσώπησε το Σώμα σε Ομάδες Εργασίας, Συνέδρια και Ημερίδες με αντικείμενο ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, αλλά και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.