18 Ιούλιος 2019, 16:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούλιος 2019, 16:27

Η ψήφος των ομογενών στη συνάντηση Διαματάρη-Ταμβάκη

  • Η ψήφος των ομογενών στη συνάντηση Διαματάρη-Ταμβάκη
    (Φωτ.: ekkairo.org)

Έναν νέο κύκλο συνεργασίας εγκαινίασαν στην Αθήνα δύο παλιοί γνώριμοι, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης και ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση Στέφανος Ταμβάκης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ψήφος των ομογενών· ο Στέφανος Ταμβάκης παρέδωσε στον υφυπουργό το νομοσχέδιο που είχε επεξεργαστεί το ΣΑΕ επί προεδρίας του.

Εκείνο το σχέδιο νόμου, που είναι αποτέλεσμα διαλόγου μεταξύ των Ελλήνων ομογενών μέσα από τα όργανα του ΣΑΕ, προβλέπει ψηφοφορία με επιστολική ψήφο και κάλπη στον τόπο διαμονής των ομογενών. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, προβλέπει την ύπαρξη ομογενών υποψηφίων στα ψηφοδέλτια. «Η ψήφος των ομογενών και η εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο σε καμιά περίπτωση δεν επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς διασφαλίζουν τη διατήρηση των πολιτικών ισορροπιών», τόνισε ο Στέφανος Ταμβάκης.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Διαματάρης τόνισε ότι το θέμα της ψήφου των ομογενών είναι κάτι που απασχολεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο που υπάρχει ήδη θα αποτελέσει εργαλείο και αφετηρία για το διάλογο που θα ακολουθήσει.