18 Ιούλιος 2019, 19:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούλιος 2019, 19:37

Την Αγία Μαρίνα τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» με χορούς και ποντιακά γλέντια (βίντεο)

  • Την Αγία Μαρίνα τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» με χορούς και ποντιακά γλέντια (βίντεο)
    (Φωτ.: fonirodopis.gr)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Θρυλόριο Κομοτηνής με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» να διοργανώνει στη χάρη της τις πολυήμερες εκδηλώσεις «Παρακάθ' κι αροθυμίας».

Μετά το επιτυχημένο 5ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας αλλά και τη δράση παρασκευής ποντιακών εδεσμάτων από παιδιά σειρά είχαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στο εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Θρυλόριο, ενώ ακολούθησε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Αργότερα, στην πλατεία του Θρυλορίου στήθηκε μεγάλο ποντιακό γλέντι με τη συμμετοχή καταξιωμένων Πόντιων καλλιτεχνών. «Πολύς κόσμος ήρθε να τιμήσει τη χάρη της Αγίας Μαρίνας στο αγαπημένο μας ξωκλήσι. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε, ευχαριστούμε και τον Θεό που ο καιρός κρατήθηκε και οι εκδηλώσεις προχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Τα χορευτικά συγκροτήματα ομόρφυναν τη βραδιά, ευχαριστώ το Σύλλογο της Αιγείρου και το Σύλλογο Καστοριάς αλλά και τα δικά μας μικρά παιδιά» δήλωσε στην κάμερα του fonirodopis.gr η πρόεδρος του σωματείου Χρύσα Μαυρίδου.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ποντιακό γλέντι.

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ12
ΙΟΥΛΙΟΣ
2019