18 Ιούλιος 2019, 09:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούλιος 2019, 08:58

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Οι ισχυρισμοί του 27χρονου που σόκαραν

  • Σοκάρει ο δολοφόνος της βιολόγου: Χτυπούσα με το αυτοκίνητο όσες μου άρεσαν
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πέτρος Παττακός)

Ακόμα και οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας σοκαρίστηκαν από την ομολογία του 27χρονου Κρητικού που βίασε και σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ίτον, αφού ο νεαρός στην προφορική του κατάθεση φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ερεθιζόταν με τις γυναίκες, και όταν η ορμή γινόταν έντονη δεν μπορούσε να την κρατήσει, «ήταν σαν να έμπαινε ο διάβολος μέσα του».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο πατέρας των δύο ανήλικων παιδιών βίασε την 60χρονη όσο ήταν εν ζωή και άλλες δύο φορές όταν είχε πεθάνει.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την κατάθεσή του οδηγούν τις Αρχές στην υπόθεση ότι η άτυχη βιολόγος δεν ήταν το μοναδικό θύμα του, γι’ αυτό και κατατέθηκε αίτημα στην Εισαγγελία να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Μέχρι στιγμής, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μια γυναίκα από την Πολωνία έχει ήδη καταθέσει ότι κάποιος της επιτέθηκε με τον ίδιο τρόπο, προσπαθώντας να τη χτυπήσει με το αυτοκίνητο. Η γυναίκα πήγε στην Αστυνομία όταν αργότερα αναγνώρισε από φωτογραφίες το όχημα. Οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε προσαγωγές (ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο 27χρονος), αλλά δεν τότε δεν είχε γίνει κάποια σύλληψη.

Τοπικά μέσα της Κρήτης αναφέρουν ότι υπάρχει και μία γυναίκα από τη Λιθουανία που είδε κάποιον να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να την πλησιάζει (σύμφωνα με την καταγγελία, έτρεξε σε πολυσύχναστο μέρος και έτσι κατάφερε να γλιτώσει), ενώ μία Ελληνίδα αποκάλυψε ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και σώθηκε επειδή άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Ο 27χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τον βαρύνουν. Κανένας δικηγόρος της Κρήτης δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπισή του και έτσι θα του οριστεί δικηγόρος από το κράτος.