17 Ιούλιος 2019, 23:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2019, 23:46

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

  • Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
    (Φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Τετάρτη 17 Ιουλίου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου τον υποδέχτηκαν ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής. Μετά την τελετή υποδοχής, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε πλήρως από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και στη συνέχεια από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Ακολούθως,επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), όπου μέσω τηλεδιάσκεψης επικοινώνησε με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε επιτηρητικό φυλάκιο Στρατού Ξηράς στη νήσο Μεγίστη, στη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», η οποία εκτελεί φυλακή σκοπούντος και στο κλιμάκιο αεροσκαφών επιφυλακής της 130 Σμηναρχίας Μάχης, στη νήσο Λήμνο.

Με το τέλος της επίσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προέβησαν σε δηλώσεις. «Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι μια επίσκεψη η οποία έχει και συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια εξέφρασε «μεγάλη ικανοποίηση» γιατί διαπίστωσε «την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων». Από την πλευρά του ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, τις προτεραιότητες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τα επιχειρησιακά προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές για λύσεις.