16 Μάρτιος 2014, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:27

Έρχεται και στην Ελλάδα το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin

  • Έρχεται και στην Ελλάδα το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin

Τα πρώτα του βήματα και στην Ελλάδα αναμένεται να κάνει το bitcoin, το νέο ψηφιακό νόμισμα που επιτρέπει τις άμεσες πληρωμές από το καλοκαίρι.

Παρά το γεγονός ότι το κανόνι που χτύπησε ένα από τα βασικά ανταλλακτήρια του νέου εικονικού νομίσματος πριν από λίγο διάστημα θορύβησε πολλούς απ’ όσους το είχαν έως τώρα προτιμήσει.

Ήδη, online εταιρεία τουρισμού ανακοίνωσε, πριν από λίγες ημέρες, την πρόθεσή της να δέχεται bitcoins, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, αλλά και το πρώτο πρακτορείο ταξιδιωτικών κρατήσεων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη που δέχεται το νέο ψηφιακό νόμισμα.

Αυτήν τη στιγμή, προχωρούν στο σχεδιασμό υλοποίησης, με στόχο να είναι έτοιμοι να το θέσουν σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο της χρονιάς.

Ουσιαστικά, οι ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο που θα επιλέξουν την εταιρεία για τις κρατήσεις τους θα μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αγοράζουν αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και να πραγματοποιούν κρατήσεις σε ξενοδοχεία, χρησιμοποιώντας bitcoins, μέσω της ηλεκτρονικής σελιδας της εταιρείας ή της εφαρμογής για έξυπνα κινητά.

Τι είναι το Bitcoin

Το ιντερνετικό νόμισμα, η αξιοπιστία του οποίου δέχθηκε βαρύ πλήγμα από την πρόσφατη κατάρρευση της μεγαλύτερης πλατφόρμας συναλλαγών του, Mt.Gox, μπορεί να αποτελέσει καλύτερο μηχανισμό πληρωμών από ό,τι τα παραδοσιακά νομίσματα, εκτιμά η Goldman Sachs. 

Πηγή: pygmi.gr