17 Ιούλιος 2019, 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2019, 17:40

Επίθεση ενόπλων σε εστιατόριο στο Αρμπίλ – Σκοτώθηκε ο Τούρκος υποπρόξενος

  • Επίθεση ενόπλων σε εστιατόριο στο Αρμπίλ – Σκοτώθηκε ο Τούρκος υποπρόξενος
    Κηλίδες αίματος από τη σκηνή της επίθεσης σε αυτοκίνητο έξω από το εστιατόριο στο Αρμπίλ (φωτ.: Rudaw)

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση σε εστιατόριο στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος υποπρόξενος, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι στην επίθεση σκοτώθηκε ένας υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στο Αρμπίλ. Ο υπάλληλος «έπεσε ως μάρτυρας» έπειτα από μια επίθεση που σημειώθηκε εκτός του προξενείου, διευκρίνισε το υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν επισήμανε ότι οι ένοχοι αναζητούνται, ενώ απέστειλε τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς του θύματος. «Θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στους δράστες αυτής της άνανδρης επίθεσης» διαβεβαίωσε με μήνυμά του στο Twitter.

Τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εντός του εστιατορίου, όπου γευμάτιζαν Τούρκοι διπλωμάτες. Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Reuters ανέφερε ότι ένας ένοπλος εισέβαλε στο εστιατόριο και άρχισε να πυροβολεί προτού τραπεί σε φυγή μπαίνοντας σε ένα αυτοκίνητο, που τον περίμενε απ΄έξω. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι η συνοικία Ενκάουα, όπου βρίσκονται πολλά εστιατόρια, έχει αποκλειστεί από τις Αρχές. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ενώ ένας εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας του PKK διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

  • ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters.