17 Ιούλιος 2019, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2019, 16:53

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με επεισόδιο εκτός δικαστηρίου ολοκληρώθηκε η απολογία του Γιώργου Πατέλη

  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Με επεισόδιο εκτός δικαστηρίου ολοκληρώθηκε η απολογία του Γιώργου Πατέλη
    Ο κατηγορούμενος Γιώργος Πατέλης (όρθιος) κατά την εξέτασή του, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στις φυλακές Κορυδαλλού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Ένταση σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης που διεξήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγα μέτρα από την είσοδο της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας, υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα με κατηγορούμενους και συνηγόρους.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, τη στιγμή που αποχωρούσαν οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους, ανάμεσά τους ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά και ο κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία του μουσικού Αναστάσιος Μιχάλαρος, δίπλα από τους οικείους του Φύσσα που είχαν ήδη βγει από την αίθουσα, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσά τους η οποία ωστόσο έληξε σύντομα με την παρέμβαση ψυχραιμότερων.

«Δεν έβαλα κανέναν να κάνει φόνο. Πραγματικά λυπάμαι που κατέληξε αυτό το παιδί. Το καταδικάζω αυτό που έγινε. Με πέταξαν στη φυλακή σαν σκουπίδι. Οταν με πήρε ο Ρουπακιάς και μου είπε ότι μαχαίρωσε κάποιον, του είπα κόψε το λαιμό σου», ισχυρίστηκε ο Γ. Πατέλης αρνούμενος το βαρύ κατηγορητήριο που τον οδήγησε στο εδώλιο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, ακούγοντας τους ισχυρισμούς Πατέλη. παρατήρησε από έδρας ότι «υπάρχουν κενά που πρέπει κάποια στιγμή να εξηγηθούν».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στην αίθουσα του Εφετείου οπότε και αναμένεται να απολογηθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / kathimerini.gr.