17 Ιούλιος 2019, 16:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2019, 16:23

Έγκλημα με τσεκούρι στη Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο δράστης από τη Γεωργία

  • Έγκλημα με τσεκούρι στη Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο δράστης από τη Γεωργία
    (Φωτ.: thestival.gr)

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή Θεσσαλονίκης πήρε ο 53χρονος, που συνελήφθη κατηγορούμενος για την αιματηρή επίθεση με τσεκούρι κατά της συνομήλικης συζύγου του, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, όπως επίσης για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η τελευταία πράξη συνδέεται με την προσπάθειά του να επιτεθεί σε εν αποστρατεία αστυνομικό και τρεις περίοικους που έσπευσαν να τον ακινητοποιήσουν μετά το επεισόδιο. Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Γεωργία, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ προανακριτικά φέρεται να κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα του. Μέχρι να απολογηθεί σε ανακριτή παραμένει σε καθεστώς κράτησης.

(Φωτ.: thestival.gr)

Στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» το θύμα

Την ίδια ώρα η 53χρονη γυναίκα, υπήκοος Μολδαβίας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα, η οποία έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και είχε μεγάλη αιμορραγία, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το χειρουργείο εξελίχθηκε ομαλά και η γυναίκα έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Τις επόμενες μέρες θα αποσωληνωθεί ενώ εκτιμάται ότι τα τραύματα δεν θα της αφήσουν μακροχρόνιο πρόβλημα.