16 Ιούλιος 2019, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2019, 16:35

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος της Energa

  • Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος της Energa
    Από τη μεταφορά του Αρ. Φλώρου στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ένας από τους κρατούμενους το όνομα του οποίου «κυριάρχησε» στην υπόθεση με την επονομαζόμενη μαφία των φυλακών και τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Αριστείδης Φλώρος, βγαίνει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους μετά την αναστολή της ποινής που αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση της Energa.

Ο επιχειρηματίας υπέβαλε αίτημα αναστολής της ποινής, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την Energa, ενώ έχει και άλλες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Πριν από έναν χρόνο είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, ωστόσο διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τις ιατρικές βεβαιώσεις που ανέφεραν αναπηρία άνω του 67% (και οι οποίες αποδείχθηκαν πλαστές), και ο Αριστείδης Φλώρος επέστρεψε στη φυλακή. Παράλληλα, το όνομά του εμφανίζεται στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος ήταν συνήγορος του Δημοσίου στην υπόθεση της Energa.

Η αναστολή έκτισης της ποινής του θα γίνει με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που καταργεί το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου. Κατά συνέπεια, σε δεύτερο βαθμό η ποινή που ίσως επιβληθεί στον Αριστείδη Φλώρο θα είναι μικρότερη των 21 ετών. Οι συνήγοροί του, άλλωστε, επισημαίνουν ότι έχουν επιστραφεί στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ σχεδόν όλα τα χρήματα που εισπράχθηκαν μέσω των λογαριασμών ρεύματος, και τονίζουν ότι ο εντολέας τους έχει ήδη εκτίσει έξι χρόνια. Η εγγύηση που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία είναι 50.000 ευρώ.