16 Ιούλιος 2019, 19:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2019, 19:00

Θύμα τηλεφωνικής απάτης ηλικιωμένη στη Δράμα – Της πήραν 20.000 ευρώ

  • Γεωργιάδης: Κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες για όσο διαρκεί η καραντίνα 2
    (Φωτ. αρχείου)

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε 82χρονη στη Δράμα από 43χρονο ο οποίος της απέσπασε 20.000 ευρώ. Ο δράστης (υπήκοος Βουλγαρίας) επικοινώνησε με την ηλικιωμένη και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού προσώπου σε ατύχημα, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το παραπάνω χρηματικό ποσό.

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και της Ομάδας ΔΙΑS Δράμας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 43χρονου σε μία περίπτωση τηλεφωνικής απάτης και έξι απόπειρες σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν στις 12 Ιουλίου 2019, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τα στοιχεία του 43χρονου έχουν ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, αλλά διαφεύγει τη σύλληψη καθώς βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας. Σε βάρος του ίδιου και ακόμα δύο ακόμη αλλοδαπών συνεργών του, ρουμανικής υπηκοότητας, τα ακριβή στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων μελών της σπείρας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.