16 Ιούλιος 2019, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2019, 18:54

Παρά την κακοκαιρία, η «Γιορτή Κερασιού» στο Ροδοχώρι άφησε εποχή (βίντεο)

  • Παρά την κακοκαιρία, η «Γιορτή Κερασιού» στο Ροδοχώρι άφησε εποχή (βίντεο)
    (Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» πιστός αφενός στην ποντιακή παράδοση και αφετέρου στην προσπάθεια προβολής του βασικού αγροτικού προϊόντος του χωριού, του κερασιού, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία δύο ποντιακές βραδιές, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου, στο προαύλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ροδοχωρίου.

Μπορεί ο καιρός να μην ήταν ο απόλυτος σύμμαχος, αλλά οι διοργανωτές είχαν προνοήσει ώστε οι εκδηλώσεις να γίνουν κανονικά.

Την πρώτη ημέρα της «Γιορτής Κερασιού» τον κόσμο διασκέδασε ο Δημήτρης Καρασαββίδης. Μαζί του ο Δημήτρης Σκεντερίδης στο τραγούδι, ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος και ο Χρήστος Σαπανίδης στη λύρα, ο Νίκος Ματζιρίδης στο κλαρίνο και ο Γιώργος Φουντουκίδης στα πλήκτρα. Παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλιππος» Επισκοπής Νάουσας και το τμήμα ενηλίκων των «Κομνηνών».


(Βίντεο: Δημήτριος Ιωαννίδης)

Το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου να μεταφέρει την εκδήλωση στον εσωτερικό χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Στην έναρξη της βραδιάς το μικρό τμήμα του σωματείου παρουσίασε τους Μωμόγερους, και μετά ακολούθησε ποντιακό γλέντι με τους: Γιώργο Σοφιανίδη (τραγούδι), Νίκο Κοκκινίδη (λύρα), Γιώργο Βέργο (αγγείο), Παναγιώτη Καρυπίδη και Κωνσταντίνο Ιμβριώτη (νταούλι), Στάθη Πορφυρίδη (λύρα, τραγούδι), Γιώργο Φουντουκίδη (πλήκτρα).

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων προσφέρονταν στον κόσμο κεράσια και χαβίτσ’.

Εκδηλωσεις