16 Ιούλιος 2019, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2019, 08:10

Με καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ο καιρός την Τρίτη

  • Με καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ο καιρός την Τρίτη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Από τον κόλπο της Γένοβας και το Τυρρηνιακό πέλαγος προέρχεται το χαμηλό με τις ψυχρές και ασταθείς μάζες που θα επηρεάσει την Τρίτη και την Τετάρτη την Ελλάδα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, καθώς σήμερα προβλέπονται κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ έχει ως εξής:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες στη δυτική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στην Πελοπόννησο, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και αργότερα στις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από βόρειες και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.