16 Ιούλιος 2019, 00:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2019, 23:09

Δημιουργήθηκε η Επιτροπή Μακεδονίας των συλλόγων της ΟΠΣΕ

  • Δημιουργήθηκε η Επιτροπή Μακεδονίας των συλλόγων της ΟΠΣΕ
    (Πηγή: mikrasiatis.gr)

Τις προτάσεις και τις ιδέες που θα κατατεθούν προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) αναμένεται να αρχίσουν να συζητούν τα μέλη της Επιτροπής Μακεδονίας. Η συμμετοχή στην πρώτη συνεδρίαση την Τετάρτη 10 Ιουλίου στη Νέα Ευκαρπία ήταν εντυπωσιακή: 18 σωματεία έστειλαν αντιπροσώπους και άλλα 10 σωματεία εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους.

Έφορος της Επιτροπής Μακεδονίας, όπως προβλέπει το καταστατικό της ΟΠΣΕ, ορίστηκε η Μαρία Δραγάτση, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Στη συντονιστική ομάδα μετέχουν: η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέας Ευκαρπίας «Ουσάκ» Σοφία Τσολοζίδου, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήτης «Η Αγία Παρασκευή» Γιώργος Ψωμαδάκης, η ταμίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου «Απόστολος Πέτρος και Παύλος» Αθηνά Γκουλιάμη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας Αναστάσιος Μπογιατζής, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών Βασίλης Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γέροντα Καβάλας «Ο Διδυμαίος Απόλλων» Κυριάκος Γιαννάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιάτων Νικομήδειας «Οι Κιζδερβενιώτες» Δημήτρης Αγγελίδης.