15 Ιούλιος 2019, 21:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2019, 21:46

Μαρτυρικές οι τελευταίες στιγμές της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη

  • Συνελήφθη 50χρονος στη Θεσσαλονίκη που πουλούσε μετοχές-«φαντάσματα» 6
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε την Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ίτον φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 27χρονος Κρητικός που κρατείται στην Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Χανίων. Ο νεαρός, που είναι πατέρας δύο παιδιών και έχει κτήμα κοντά στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε η 60χρονη, ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Όπως είπε, τη χτύπησε δύο ή τρεις φορές με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια την έβαλε στο πορτμπαγκάζ και τη μαχαίρωσε όταν του αντιστάθηκε.

Με βάση την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της Σούζαν Ίτον οφείλεται σε ασφυξία την οποία, σύμφωνα με την κατάθεση, προκάλεσε ο 27χρονος όταν εκείνη συνέχιζε να καλεί σε βοήθεια.

Η σορός της βιολόγου βρέθηκε πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της σε προχωρημένη σήψη μέσα στο τούνελ στο Μάλεμε Χανίων που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Γερμανούς. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην προσαγωγή του 27χρονου όταν η παρουσία του στην περιοχή επιβεβαιώθηκε από τα ίχνη του αυτοκινήτου του και από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικά με το κίνητρο, όσο η έρευνα προχωρούσε τόσο οι Αρχές έκλιναν στο συμπέρασμα ότι είναι σεξουαλικό. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο το ενδιαφέρον στράφηκε στον συγκεκριμένο Κρητικό, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι ηδονοβλεψίας, ενώ από αναρτήσεις του στο YouTube φαίνεται ότι γνώριζε πολύ καλά τα σπήλαια της περιοχής.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή και ενός αλλοδαπού που εργάζεται για τον 27χρονο, και ο οποίος φέρεται να τον βοήθησε στη μεταφορά της σορού.