15 Ιούλιος 2019, 14:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2019, 21:47

Η σημαία για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στην κορυφή του Ολύμπου

  • Η σημαία για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στην κορυφή του Ολύμπου
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)
  • Η σημαία για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στην κορυφή του Ολύμπου

Το είπαν και το έκαναν! Ανέβηκαν στο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας και τοποθέτησαν σημαία με τον επετειακό λογότυπο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων με σκοπό να υπενθυμίζουν από εδώ και στο εξής σε όλους τα τραγικά γεγονότα που υπέστησαν οι πρόγονοί τους. Ο λόγος για την αποστολή του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες», που ανέβηκε στην κορυφή Μύτικας του Ολύμπου, το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Ιουλίου. 

Μαζί τους πήραν και την αγαπημένη τους ποντιακή λύρα!

Σε επικοινωνία που είχε το pontos-news.gr με την αποστολή, τα μέλη τόνισαν ότι η κίνηση αυτή ήταν χρέος προς τους αδικοχαμένους προγόνους τους και η σημαία για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής εκεί ψηλά να κάνει παρέα σε όλες αυτές τις αθάνατες ψυχές.


Από την ανάβασή τους στον Μύτικα

Τα μέλη της ποντιακής αποστολής διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», όπου δεν δίστασαν να παίξουν ποντιακά τραγούδια με τη λύρα τους και να συντροφεύσουν μελωδικά και τους υπόλοιπους θαμώνες του καταφυγίου.

Τα μέλη που πραγματοποίησαν την ανάβαση ήταν: Κωνσταντίνος Χατζησάββας (49 ετών), Ευστάθιος Χατζησάββας (42), Νικόλαος Χατζησάββας (17), Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης (30), Γεώργιος Τσιλιγκαρίδης (30), Δημήτριος Τερζανίδης (41), Μόσχος Γκαϊντατζής (33), Δάνης Χατζηγεωργίου (33) και Χαράλαμπος Μακρής (65).

Ελένη Κάλλη